Autoverzekering vergelijken

Als het om autoverzekeringen gaat kun je het beste meerdere vergelijkingssites gebruiken. Ze kunnen nogal verschillen in producten die ze aanbieden, de volledigheid, de premies en service die ze aanbieden.


autoverzekeringen_independer
Vergelijken van autoverzekeringen op Independer is een aanrader. Niet alleen omdat het een van de grootste vergelijkers is. Door de concurrentie tussen vergelijkingssites zie je dat Independer soms extra korting geeft of soms een extra dekking verstrekt.
Naar Independer
logo_pricewise
Pricewise mag ook niet ontbreken in je oriëntatie. Het is een vergelijkingssite die in relatief korte tijd is gegroeid tot een van de grootste vergelijkers. Deze groei is mede te verklaren door het feit dat de website helder en overzichtelijk vergelijkt. De pay off van Picewise is “Be wise. Check your price.” maar ook bij Pricewise gaat het niet alleen om de prijs, de verzekeringcoaches kunnen je, als je er niet uitkomt, altijd advies geven.
Naar Pricewise
hoyhoy_logo
Je kent ze misschien nog wel van de tv commercials; Aart de Luiaard en Willem de Mammoet. Je zult ze niet snel weer terug zien. In februari 2016 is de site overgenomen door Pricewise. De mensen achter Pricewise hebben de bedoeling om HoyHoy weer meer in verband te brengen met de ‘core business’ verzekeringen, zoals in de tijd dat de vergelijkingssite nog Verzekeringssite.nl heette.
Naar Hoyhoy

logo_consumentenbond
Een predicaat “Beste Koop” zal de consumentenbond voor een autoverzekering niet geven. Dit komt omdat een autoverzekering maatwerk is. Voor informatie over autoverzekeringen is de consumentenbond een ideale site.
Naar Consumentenbond
geldnl_logo
Geld.nl heeft een verrassend overzichtelijke vergelijker voor autoverzekeringen, zeker een aanrader. Geld.nl vergelijkt verzekeringen en diverse bankproducten. Voor vragen over premies en voorwaarden kun je terecht bij het service team.
Naar Geld.nl
overstappen_logo
Ook Overstappen.nl is een heldere vergelijker van autoverzekeringen. Naast auto- en zorgverzekering kun je, net als sommige eerdergenoemde vergelijkers, ook energie en telefonie vergelijken. De klantenservice van overstappen.nl is veel dagen tot 21:00 uur beschikbaar.
Naar Overstappen.nl

Om tot een weloverwogen keuze te kunnen komen, is het voor consumenten belangrijk dat ze weten waarom bepaalde aanbieders wel in het overzicht van de vergelijkingssites zijn terug te vinden en andere aanbieders niet.

Over het algemeen verschillend de vergelijkers ten aanzien van de populaire verzekeraars weinig. In sommige gevallen kiest een verzekeraar er bewust voor om geen informatie te verstrekken aan een vergelijker waardoor deze niet in het vergelijk kan worden meegenomen. Sommige vergelijkingssites geven in eerste instantie alleen de verzekeraars weer waarbij je direct kunt overstappen. Met één of meer klikken kun je dan ook de verzekeraars achterhalen waarbij je niet direct kunt overstappen.

We hebben de onderstaande gegevens ontleend aan de informatie op de betreffende vergelijkingssites. Periodiek controleren we deze gegevens. Het kan voorkomen dat er wijzigingen zijn opgetreden die nog niet in de onderstaande tabel zijn opgenomen.
Verzekeraar Independer Pricewise hoyhoy.nl Consumentenbond Geld.nl Overstappen.nl
ABN AMRO
Aegon
Allianz
AllSecur
ANWB
Aon Direct
ASR verzekeringen
Autoweek verzekeringen
Avero Achmea
Bovag
Bovemij Verzekeringen
Bruns ten Brink
Budgio Verzekeringen
Centraal Beheer
Das WeltAuto verzekeringen
De Goudse
De Nederlanden van Nu
De Zeeuwse
Delta Lloyd
Ditzo
EAG Assurandeuren
Fairzekeringen
FBTO
Generali
HDI verzekeringen
Hema
ING Bank
InShared
Interpolis
Kilometerverzekering
Klaverblad
Klik & Go
Kroodle
Lancyr
London Verzekeringen
National Academic
Nationale Nederlanden
Neerlandia van 1880
Noordhollandse van 1816
OHRA
Onna-Onna
Polis Direct
PolisVoorMij
Promovendum
REAAL
Route Mobiel
Selfinsured.nl
SNS Bank
Turien & Co
Unigarant
United Insurance
Univé
VerzekerSnel
Verzekeruzelf.nl
VKG
Voogd & Voogd
VOOROP
VVS
Whoosz
Witgeld
Zelf.nl
ZLM Verzekeringen
Zekur